Ρέθυμνο

Ρέθυμνο

Ταξιδέψτε στο Ρέθυμνο με την Be my Car

Το Ρέθυμνο συνδυάζει την παλιομοδίτικη γοητεία μιας μικρής πόλης με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που προσφέρει ένα μεγάλο τουριστικό θέρετρο. Είναι χτισμένο στην ίδια τοποθεσία με την αρχαία Ρήθυμνα. Η πόλη οχυρώθηκε και ισχυροποιήθηκε κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας, ενώ τη περίοδο της Τουρκοκρατίας υπήρξε παρακμή αυτής. Η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται και να ακμάζει μετά την απελευθέρωση της. 

Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου με τα γραφικά στενάκια, τα εντυπωσιακά μνημεία και τα όμορφα κτίρια έχει έντονα στοιχεία της Αναγέννησης και αποτελεί ένα από τους πιο καλοδιατηρημένους αναγεννησιακούς οικισμούς της Ευρώπης και ταυτόχρονα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της πόλης. Κοντά στη παλιά πόλη, αξίζει να επισκεφθείτε το μεγαλοπρεπές Βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζας, σήμα κατατεθέν για το Ρέθυμνο, στο οποίο διοργανώνονται πολλές θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εικαστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ που αναδεικνύουν την Κρητική και Ευρωπαϊκή Αναγέννηση.Η παραλία του Ρεθύμνου βρίσκεται ανατολικά του ενετικού λιμανιού, έχει ψιλή άμμο και ρηχά, πεντακάθαρα νερά, ενώ είναι πλήρες οργανωμένη δίπλα σε όλες τις ανέσεις της πόλης. Δυτικά του Φρουρίου της Φορτέτζας θα βρείτε την εξίσου όμορφη παραλία του Κούμπε. Στη πόλη του Ρεθύμνου και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία παρέχουν άνεση και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, διασφαλίζοντας μια όμορφη διαμονή.

Με αφετηρία το Ρέθυμνο και νοικιάζοντας ένα όχημα μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλές και όμορφες εκδρομές, είτε σε κοντινούς προορισμούς είτε πιο μακρινούς. Έτσι μπορείτε να κατευθυνθείτε προς εντυπωσιακά φαράγγια όπως του Πατσού με το όμορφο σπηλαιώδη εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, το Αρκαδιώτικο με την ιστορική μονή Αρκαδίου κ.α., να περιηγηθείτε σε ορεινές περιοχές και τοπία φυσικού κάλλους όπως οι πηγές Αργυρούπολης, το οροπέδιο Νίδα με τα γραφικά χωριουδάκια κ.α. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε τις πανέμορφες παραλίες της περιοχής.

Carsentro

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec 

Office