Λασίθι

Λασίθι

Ταξιδέψτε στο Λασίθι με την Be my Car

Ο Άγιος Νικόλαος, χτισμένος πάνω σε τρείς λόφους, είναι μια πανέμορφη πόλη και πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, ιδανικός για στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, αποτελώντας πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.

Σημείο κατατεθέν της πόλης του Αγίου Νικολάου είναι η λιμνοθάλασσα Βουλισμένη, στο κέντρο της πόλης, η οποία σύμφωνα με τοπικούς μύθους είναι χωρίς πυθμένα και συνδέεται υποθαλάσσια με το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Πολύ κοντά σε αυτήν βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο θα βρείτε εκθέματα από τη Μινωική, Αρχαϊκή, Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Εποχή. Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στο οποίο θα δείτε πλεκτά υφάσματα, κεντήματα, οικιακά σκεύη και παλιά χειρόγραφα, αναδεικνύοντας τις δραστηριότητες και εργασίες των ανθρώπων της ανατολικής Κρήτης τις παλιές εποχές.

Ο Αγιος Νικόλαος έχει πανέμορφες παραλίες, στις οποίες μπορείτε να πάτε με τα πόδια όπως η Κιτροπλατεία, το Αμμούδι, η Δημοτική πλάζ και ο Γαργαδώρος, ενώ υπάρχουν και άλλες στις οποίες θα πρέπει να νοικιάσετε ένα όχημα για να πάτε, όπως ο Αλμυρός, η Αμμουδάρα και τα Χαβάνια.

Υπάρχει πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, είτε στο κέντρο είτε στα περίχωρα, για να απολαύσετε τις διακοπές σας. Η πόλη διαθέτει τα πάντα, έτσι θα βρείτε εμπορικά και τουριστικά καταστήματα, καφετέριες, μπαρ, σουπερ μάρκετ, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, τράπεζες, φαρμακεία, νοσοκομείο το οποίο είναι το μεγαλύτερο του νομού κ.α.

Κοντινοί προορισμοί στον Αγιο Νικόλαο, τους οποίους μπορείτε να επισκεφθείτε, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είναι το παραδοσιακό χωριό της Κριτσάς με την εκκλησία της Παναγίας Κεράς και το Μουσείο Βοτάνων, το χωριό Πλάκα με το νησί της Σπιναλόγκας απέναντι, και η Μινωική πόλη Γουρνιών.

Carsentro

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec 

Office