Ηράκλειο

Ηράκλειο

Ταξιδέψτε στο Ηράκλειο με την Be my Car

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και η πρωτεύουσα της. Είναι μια όμορφη μεγαλούπολη, η οποία αποτελεί οικονομικό, εμπορικό και επιστημονικό κέντρο του νησιού, ενώ κατέχει και στρατηγική γεωπολιτική θέση στη Μεσόγειο, συνδέοντας τρείς ηπείρους και πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.

Ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο σας δίνεται η ευκαιρία να περιηγηθείτε στη πανέμορφη πόλη του Ηρακλείου. Σημαντικά λοιπόν αξιοθέατα που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, ο οποίος αποτελεί το σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού πολιτισμού, το επιβλητικό Φρούριο Κούλες με το παλιό ενετικό λιμάνι, η πεζοδρομημένη οδός 25ης Αυγούστου με τα υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Τίτου, την Ενετική Λότζια και την Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην οποία στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη.

Επίσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης αποτελούν μέρη ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για το κάθε επισκέπτη. Η ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ηράκλειο θα σας γλυτώσει από καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.

Επιπλέον, μπορείτε να περπατήσετε από την πλατεία Ελευθερίας, διασχίζοντας τον εμπορικό πεζόδρομο της Δαιδάλου, προς την πλατεία Λιονταριών με τη κρήνη Μοροζίνη, και να συνεχίσετε προς την οδό 1866 οπού βρίσκεται η αγορά του Ηρακλείου και η κρήνη Μπέμπο, καταλήγοντας στον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Μηνά. Τέλος είναι όμορφα να διασχίσετε τα παλιά Τείχη της πόλης και να πάτε προς το τάφο του σπουδαίου Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.

Εξερευνήστε τις όμορφες συνοικίες του Ηρακλείου, οδηγώντας από το παραλιακό μέτωπο της πόλης, όπως στην Ν. Αλικαρνασσό, στην Αμμουδάρα, στο Γάζι κ.α., ή επισκεφθείτε κάποιες από τις κοντινές παραλίες όπως το Καρτερό, το Τομπρούκ, το Κοκκίνη Χάνι, το Παλαιόκαστρο κ.λ.π. Επιπλέον μπορείτε να εκδράμετε προς τα γύρω χωριουδάκια Αρχάνες, Τύλισσο, Γούβες, Αγία Πελαγία, ή να επισκεφθείτε το φανταστικό Ενυδρείο Κρήτης «Θαλασσόκοσμος» και το εντυπωσιακό Θεματικό Πάρκο «Δεινοσαύρια».

Carsentro

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec 

Office